Δύο άνθρωποι κάθονται δίπλα- δίπλα στον καναπέ και παρακολουθούν τηλεόραση, αλλά είναι σαν μην βλέπουν την ίδια οθόνη. Η ιαπωνική εταιρία Sony παρουσίασε μια πρωτοποριακή συσκευή που επιτρέπει σε δύο παρατηρητές να βλέπουν διαφορετικά, πραγματικά την ίδια στιγμή.

Η συσκευή «Simulview» PlayStation 24 ιντσών, είναι η πρώτη τηλεόραση με επίπεδη οθόνη, η οποία διαχωρίζει το περιεχόμενο που προβάλλει σε δύο θεατές, οι οποίοι όμως πρέπει να φοράνε ειδικά τρισδιάστατα γυαλιά (3D) που τροφοδοτούνται με μπαταρία. Τα γυαλιά διαθέτουν ένα »φωτοφράκτη», όπως οι φωτογραφικές μηχανές, που συγχρονίζεται με διαφορετικό τρόπο σε κάθε θεατή, όσον αφορά τις εικόνες που συνεχώς ανανεώνονται στην τηλεοπτική οθόνη, με αποτέλεσμα ο καθένας να βλέπει διαφορετικά πράγματα από το διπλανό του.

Προς το παρόν, η τεχνολογία είναι σε θέση να »δουλέψει» μόνο για δύο παρατηρητές και όχι για περισσότερους. Η συσκευή θεωρείται ιδανική για όσους παίζουν μαζί βιντεοπαιχνίδια στην τηλεόραση. Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κανονική 3D τηλεόραση, διαθέτοντας πολύ γρήγορη οθόνη με ανανέωση 240 Ηz, υψηλή ανάλυση 1080p (1920X1080), δύο θύρες HDMI και δυνατότητα προβολής τρισδιάστατων ταινιών Blu-ray, καλωδιακών ή δορυφορικών εκπομπών.

Προς το παρόν, πολύ λίγα βιντεοπαιχνίδια (games) μπορούν να παιχτούν στη νέα τηλεόραση, όπως τα «Motorstorm: Apocalypse» και «Gran Turismo 5″, όμως νέοι τίτλοι θα προστεθούν σύντομα, σύμφωνα με τη βρετανική »Ντέιλι Μέιλ». Η συσκευή κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ και την Ανοιξη αναμένεται και στην Ευρώπη.

0 Σχόλια

Άφησε ένα σχόλιο

©2018 Eikonografies.com - Community & Media Όροι χρήσης | Cookies | Επικοινωνία | Design and Development by Studio el Greco

ή

Συνδεθείτε με τα στοιχεία σας

ή    

Ξεχάσατε τα στοιχεία σας;

ή

Create Account