ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΤΟΧΑΣΜΩΝ
Παρασκευή, 17 11:17 Ιουνίου 2016

Περί ηθικής και νομιμότητας ο λόγος. Η ηθική, καθότι αποτελεί μία από τις περιεκτικότερες αρετές, δύναται να αποδώσει δικαιοσύνη, να ασκήσει νομιμότητα κ.ο.κ. μιας και όλα αυτά τα περιλαμβάνει, αποτελούν δηλαδή παράγωγά της.

Η ηθική είναι η ρίζα, μέσω της οποίας όλα της τα παράγωγα ζωοποιούνται αποκτώντας υπόσταση. Από την άλλη, εφόσον ο νόμος αντλεί ουσία από την ηθική δύναται να παράγει νομιμότητα. Σαν, όμως αποκοπεί από αυτήν μπορεί να νομοθετεί μεν, αλλά με τρόπο φαινομενικό δε. Γεννάει τύπο και όχι ουσία, αποδίδει νομιμοφάνεια και όχι νομιμοφροσύνη.

Αυτό μπορεί να κατανοηθεί καλύτερα μέσω κάποιων παραδειγμάτων από την καθημερινότητα μας και πιο συγκεκριμένα από τη μελέτη κάποιων πολιτικών αποφάσεων και συμπεριφορών. Η κυβέρνηση, λοιπόν, του ελληνοφοβικού και άθεου ΣΥΡΙΖΑ αλα μπρατσέτα με τους κυβερνητικούς της εταίρους, τους πατριδοκάπηλους και ψευτοχριστιανούς ΑΝΕΛ, ασκώντας τη νομοθετική τους εξουσία, αποφάσισαν να κάνουν νόμο του Κράτους την διαστροφή της ανθρώπινης φυσιολογίας ή την υποβάθμιση του μαθήματος των θρησκευτικών ή τη διδασκαλία της παιδεραστίας, της ανωμαλίας και της αστρολογίας μέσω των σχολικών εγχειριδίων.

Επίσης, κρίνουν σκόπιμο να προπαγανδίζουν κατά των παρελάσεων, της προσευχής στα σχολεία, των συμβόλων του Έθνους κ.λπ. Μπορεί να έχουν κάθε νόμιμο δικαίωμα να λειτουργούν όπως λειτουργούν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουν την ηθική νομιμοποίηση να βιάζουν την ιστορική και πνευματική συνέχεια ενός λαού ο οποίος την εδραίωσε επάνω στα ελληνορθόδοξα ιδανικά, χύνοντας μάλιστα τόνους αίματος για να το καταφέρει.

Το χαρακτηριστικότερο, όμως, παράδειγμα ότι το νόμιμο δεν είναι απαραιτήτως και ηθικό αποτελεί το πρόσφατο δημοψήφισμα. Ο λαός κλήθηκε να αποφασίσει για το εάν συμφωνεί ή όχι στην εφαρμογή της περίφημης πρότασης Γιουνκέρ, αποφασίζοντας με συντριπτική πλειοψηφία ότι ΟΧΙ, δεν συμφωνεί στην εφαρμογή της. Έτσι ήρθε η κυβέρνηση και νομιμοποιώντας το ΟΧΙ πράγματι δεν εφάρμοσε την υπόψη πρόταση, αλλά μία πολύ χειρότερη. Εάν αυτό δεν αποτελεί το αποκορύφωμα της ανηθικότητας τότε τι.

Και εφόσον εξακολουθούμε να ανεχόμαστε τέτοιου είδους παιχνίδια ανηθικότητας τότε πολύ φοβάμαι ότι είτε έχουμε εξοικειωθεί με αυτήν είτε τη μετέχουμε.

του Γεωργίου Τασούδη

0 Σχόλια

Άφησε ένα σχόλιο

©2018 Eikonografies.com - Community & Media Όροι χρήσης | Cookies | Επικοινωνία | Design and Development by Studio el Greco

ή

Συνδεθείτε με τα στοιχεία σας

ή    

Ξεχάσατε τα στοιχεία σας;

ή

Create Account