Η οικονομική κρίση συνεχίζει να πλήττει την ώρα μας τα τελευταία έξι συνεχή  χρόνια με ανυπολόγιστες συνέπειες σε όλους του τομείς. Ποιες όμως είναι οι επιπτώσεις στον τομέα της υγείας και ειδικά  στην πρόληψη που αφορά όλους τους Έλληνες;

Απάντηση στο σοβαρό αυτό θέμα δίνει στην ομιλία του, με θέμα «Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης  στην πρόληψη», ο κ. Ιωάννης Υφαντόπουλος, Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας,  στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η διάλεξη διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο  Δημόσιας Υγείας του  Αμερικανικού  Κολλεγίου  Ελλάδας.

Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας του, ο κ. Υφαντόπουλος αναφέρεται στις κοινωνικές ανισότητες που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην υγεία, θέτοντας μάλιστα και ένα ζήτημα ηθικής με τη φράση του: «Είναι ηθικό να λες ότι εσύ θα ζήσεις περισσότερο από τον άλλο;»

Επισημαίνει στη συνέχεια ότι η Ελλάδα έχει της μεγαλύτερες ανισότητες στην υποκειμενική καταγραφή της υγείας στην Ευρώπη. Οι γεωγραφικές αυτές ανισότητες αντανακλώνται στο προσδόκιμο ζωής των Ελλήνων, που δεν έχουν καθόλου καλή άποψη για τις υπηρεσίες υγείας που τους προσφέρονται. Μάλιστα, από τη σχετική έρευνα, προκύπτει σημαντική υποχώρηση του δείκτη υποκειμενικής εκτίμησης στα χρόνια της κρίσης (από το 86 στο 76 της αντίστοιχης κλίμακας)

Πηγή: pemptousia.gr

0 Σχόλια

Άφησε ένα σχόλιο

©2017 Eikonografies.com - Community & Media Όροι χρήσης | Cookies | Επικοινωνία | Design and Development by Studio el Greco

Κοινοποιήσεις
ή

Συνδεθείτε με τα στοιχεία σας

ή    

Ξεχάσατε τα στοιχεία σας;

ή

Create Account