Καθόμουν μαζί με μία μεγάλη παρέα σε μία ταβέρνα σε ένα ορεινό χωριό της Πελοποννήσου. Μορφωμένοι άνθρωποι οι περισσότεροι, συζητάγαμε για όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα. Διαφορετικές απόψεις ο καθένας, αλλά όλοι είχα σωστά επιχειρήματα. Είχαμε μία ωραία συζήτηση.

Τότε ζητήσαμε το λογαριασμό. Φυσικά, νόμιμη απόδειξη δεν υπήρχε (πως να υπάρχει άλλωστε όταν οι κυβερνώντες ξέρουν μόνο να αυξάνουν φόρους στους μικρομεσαίους;) και τότε κάποιος στην παρέα είπε: «Χωρίς απόδειξη! Να ποιος κατέστρεψε την Ελλάδα!» Πολλοί συμφώνησαν. Εγώ δεν είπα τίποτα. Εξάλλου, κάποιος που πιστεύει αυτό, δεν μπορεί να κατανοήσει την αλήθεια. Είναι δυνατόν να θεωρεί κάποιος ότι ο μικρός ταβερνιάρης, που τα βγάζει πέρα δύσκολα, να ευθύνεται για την καταστροφή της Ελληνικής οικονομίας; Όσες αποδείξεις και να μην κόψει, όσες ταβέρνες στην Ελλάδα να έχουν κάνει το ίδιο… δεν είναι δυνατόν οι ταβέρνες να ευθύνονται. Η οικονομία μιας χώρας δεν διαλύεται τόσο εύκολα. Δε λέμε ότι η φοροδιαφυγή των μικρομεσαίων πρέπει να συνεχιστεί, αλλά οι φόροι που δε θα πληρώσει ο ταβερνιάρης θα πάνε πάλι στην αγορά. Δηλαδή τα λεφτά που θα γλιτώσει (αν δεν κόψει αποδείξεις) θα γυρίσουν στην αγορά (αφού με τα χρήματα αυτά θα πληρώσει την λαϊκή, το ενοίκιο, την ΔΕΗ.. κλπ). Όταν όμως γλιτώνει φόρους ο Μπόμπολας ή ο κάθε Μπόμπολας, τα χρήματα που γλιτώνει δε πάνε στην Ελληνική αγορά, αλλά πάνε σε off-shores στο Papama. (και αλλού)

Όταν γύρισα σπίτι, συνέχισα να σκέφτομαι αυτό που είπε ο φίλος της παρέας. Αναρωτήθηκα, πως είναι δυνατόν έξυπνοι άνθρωποι να μην έχουν καταλάβει ακόμα γιατί υπάρχει οικονομική κρίση στη χώρα μας. Πως γίνεται, με τόσες πληροφορίες που υπάρχουν παντού, ακόμα να θεωρούμε ότι η κρίση ξεκίνησε επειδή δεν κόβουμε αποδείξεις ή επειδή υπάρχουν πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι ή επειδή «ζούμε πάνω από τις δυνατότητες μας».

Απλά πληροφοριακά… Όλες οι χώρες του κόσμους δανείζονται, όλες οι χώρες του κόσμου έχουν τεμπέληδες δημόσιους υπαλλήλους, όλες οι χώρες του κόσμου έχουν φοροδιαφυγή, και οι κάτοικοι όλων των χωρών του κόσμου ζουν πάνω από τις δυνατότητες τους. Ααα… και όλες οι χώρες του κόσμου έχουν απατεώνες πολιτικούς.

Γιατί τότε η κρίση χτύπησε τόσο πολύ την Ελλάδα;

Τα πράγματα είναι απλά. Η Ελλάδα χτυπήθηκε από τους ισχυρούς της γης για 4 λόγους.

1) Η Ελλάδα έχει (είχε) πολύ μεγάλο δημόσιο τομέα.
Δεν αναφέρομαι στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων. Ναι, μπορεί στην Ελλάδα ο αριθμός να είναι μεγαλύτερος από άλλες χώρες, αλλά να έχετε πάντα στο νου ότι όταν δίνεις χρήματα (μισθό) σε κάποιον της χαμηλής ή της μεσαίας τάξης, αυτός τα δαπανά στην αγορά της χώρας σου. Δηλαδή το χρήμα κυκλοφορεί. Άρα, ναι, πρέπει να μικρύνει ο αριθμός, αλλά ο αριθμός των υπάλληλων δεν ευθύνεται για να προβλήματα.

Στην προκειμένη περίπτωση αναφέρομαι στα «ασημικά» της χώρας που ανήκαν στην Ελληνική κυβέρνηση. Νερό, ρεύμα, επικοινωνίες, αεροδρόμια, τηλεπικοινωνίες.. κλπ. Όλα (ή τα περισσότερα) ήταν δημόσια. Τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο; Όλα είναι ιδιωτικά! Ανήκουν δηλαδή στους πλούσιους, την ελίτ, που βγάζουν πολλά λεφτά από τις υπηρεσίες, και σε όλες τις χώρες του κόσμου, οι πολίτες πληρώνουν ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ όλες τις υπηρεσίες αυτές. Άρα οι ισχυροί της γης είδαν την ευκαιρία για να μεγαλώσουν τις περιουσίες τους! Ήρθαν στην Ελλάδα, δωροδόκησαν τους προδότες πολιτικούς και άρχισαν το πλιάτσικο. ΟΛΑ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ (το βλέπετε ήδη να συμβαίνει). Αλλά, πριν τα πουλήσουν, πρέπει να ρίξουν την τιμή. Όταν μία οικονομία πάει καλά, κυβέρνηση δεν μπορεί να ξεπουλήσει τα ασημικά της. Άρα, έπρεπε να δημιουργηθεί κρίση ώστε να έχουν οι ανθέλληνες πολιτικοί λόγο να πουλήσουν τα πάντα. Να έχουν δικαιολογία για να ξεπούλημα. Άρα, διαλύθηκε η οικονομία της χώρας, και άρχισε σιγά σιγά ο Τσίπρας να πουλάει να πάντα. Όταν «τελειώσει» η κρίση, η Ελλάδα θα έχει χάσει τα πάντα στο δημόσιο, και οι πολίτες θα πληρώσουν το ρεύμα και το νερό σε τριπλάσια τιμή!

2) Η Ελλάδα είναι (ήταν) κοινωνία-μετρητών (Case-based society)
Στις χώρες του «ελεύθερου» κόσμου οι καθημερινές συναλλαγές των πολιτών γίνονται 85% με πλαστικό χρήμα και 15% με μετρητά. Στην Ελλάδα, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Στην Ελλάδα οι συναλλαγές είναι 90% με μετρητά και 10% με κάρτες. Οι συνταξιούχοι είναι, αν όχι 100%, τότε σίγουρα 95% με μετρητά.
Σκεφτείτε τώρα το μήνα ενός τυπικού Έλληνα. Θα πάει στο περίπτερο, θα πάει για καφέ, θα πάει στην ταβέρνα, θα πάει στο μπαρ, στην λαϊκή, θα βάλει βενζίνη…. Και όλα αυτές οι συναλλαγές με μετρητά. Σε άλλες χώρες του «ελεύθερου» κόσμου, αυτές οι συναλλαγές θα γινόντουσαν με κάρτες. Όχι όμως στην Ελλάδα.
Στον καπιταλισμό όμως, όπου οι ισχυροί βρίσκουν τρόπους για να αυξήσουν τα κέρδη τους, αυτό έπρεπε να αλλάξει.

Και μία κοινωνία αλλάζει μόνο όταν υπάρχει κρίση!

Προσπάθησαν με διάφορα «δώρα» και VISA POINTS που θα κέρδιζε ο καταναλωτής αν χρησιμοποιούσε τις κάρτες, αλλά αυτό δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Άρα, σκέφτονται το απόλυτο σχέδιο.

Δημοψήφισμα με το ερώτημα, Ευρώ ή Δραχμή, κλείσιμο των τραπεζών, επιβολή capital controls, και έτσι ο λαός τρέχει στα υποκαταστήματα των τραπεζών για να βγάλουν κάρτες. Όποιος δεν είχε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα πριν, έχει τώρα. Όποιος δε χρησιμοποιεί τις κάρτες του συχνά, τις χρησιμοποιεί τώρα. Ειδικά οι συνταξιούχοι, που δεν είχαν σκεφτεί ποτέ να βγάλουν κάρτες, τώρα στήθηκαν στην ουρά για ώρες για να τους σφραγιστούν ηλεκτρονικά.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ!

Ας γυρίσουμε τώρα στο παράδειγμά μας. Ο μέσος Έλληνας κάνει τουλάχιστον 100 συναλλαγές το μήνα, όλα με μετρητά. Όταν είναι με μετρητά, οι τράπεζες δεν κερδίσουν απολύτως τίποτα με τη συναλλαγή αυτή. Αλλά, στις «ελεύθερες» κοινωνίες, η συναλλαγή με κάρτα έχει πάντα και χρεωμένες υπηρεσίες που ακολουθούν.

Η τράπεζα σε χρεώνει με κάποιο μηνιαίο ποσό για να χρησιμοποιείς τις υπηρεσίες της, σε χρεώνει πακέτα ασφάλειας για να σε προστατέψει από τους κακούς που θα σου κλέψουν την κάρτα σου και την προσωπικότητά σου (identity theft), χρεώνει την επιχείρηση στην οποία έκανες την συναλλαγή, σε χρεώνει γενικά με υπηρεσίες και ασφάλιστρα. Άρα κάτι που θα σου κόστιζε 1 Ευρώ, τώρα θα σου κοστίζει 1,50 (με όλες τις υπηρεσίες που θα σε χρεώνουν χωρίς στην ουσία να το καταλαβαίνεις. Κάτι που δεν μπορούσαν να κάνουν στο παρελθόν…… άρα στην ουσία…

ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΡΤΑ, ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ!

Σκεφτείτε τώρα πόσες συναλλαγές κάνει ο μέσος Έλληνας και πόσα λεφτά θα βγάλουν οι τραπεζίτες… θα αφήνανε την Ελλάδα να παραμείνει κοινωνία-μετρητών; Φυσικά και όχι.
Άρα, δημιουργούμε κρίση, επιβάλουμε capital controls… και όλοι οι Έλληνες αποκτούν πλαστικό χρήμα.

3) Αρπαγή της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων.
Το 85% περίπου των Ελλήνων σήμερα έχουν ακίνητη περιουσία, και περίπου 80% έχουν ακόμα το πατρικό τους.
Στον υπόλοιπο κόσμο αυτό δε συμβαίνει. Τα ακίνητα δεν ανήκουν στους πολίτες, αλλά στις τράπεζες.

Μία έννοια (πατρικό) που δεν υπάρχει σχεδόν πουθενά στον υπόλοιπο κόσμο.
Πρέπει φυσικά να κατανοήσουμε τη διαφορά μεταξύ ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο. Στην Ελλάδα, οι περισσότεροι έχουν τα σπίτια τους ξεχρεωμένα. Έχουν περάσει από γενιά σε γενιά ή χτίστηκαν σιγά σιγά με τη σκληρή δουλειά του παππού και της γιαγιάς ή του μπαμπά και της μαμάς. Ξεχρεωμένα! Αυτό, δεν υπάρχει στον υπόλοιπο κόσμο. Άρα η έννοια της ακίνητης παρουσίας δεν μπορεί να είναι ίδια όταν αναφέρεστε στην Ελλάδα και ίδια όταν αναφέρεστε στην Αμερική. Στην Αμερική, μόλις τα παιδιά μεγαλώσουν και μετακομίσουν από το πατρικό, οι γονείς βάζουν το σπίτι για πούλημα και πάνε σε πιο μικρό, για να μειώσουν τα έξοδα και τους φόρους του μεγάλου σπιτιού. Στην Αμερική και στο Καναδά (και σε πολλές χώρες της Ευρώπης) η έννοια του πατρικού δεν υπάρχει! Αυτό το ξέρουν οι διεθνής τοκογλύφοι, το ξέρανε για πολλά χρόνια, και τώρα που οι «πολιτικοί» μας, μας κατέστρεψαν οικονομικά, ετοιμάζονται να μας τα πάρουν και αυτά.

Ο Τσίπρας κέρδισε στις εκλογές λέγοντας ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ. Ψέματα δηλαδή. Γιατί αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Ούτε αυτός, ούτε ο Κυριάκος, ούτε κανείς άλλος του συστήματος θα το κάνει. Ο ΕΝΦΙΑ θα μείνει, και σιγά σιγά θα μεγαλώσει μέχρι να καταλήξουν όλα τα σπίτια των Ελλήνων στα χέρια των τραπεζιτών. Μπορεί να μη γίνει τώρα, αλλά στην επόμενη γενιά, σίγουρα θα γίνει. Ο πατέρας που θα γράψει το πατρικό του στον γιο ή στην κόρη του που είναι άνεργος/η, θα αναγκαστεί να το πουλήσει. Χρόνο με το χρόνο τα σπίτια των Ελλήνων θα περάσουν στα χέρια των τραπεζιτών. Η Ελλάδα θα γεμίσει λαθρομετανάστες. Νέους κατοίκους δηλαδή, και όταν η κρίση «ξεπεραστεί» οι τράπεζες να αρχίσουν θα δίνουν και πάλι δάνεια. Άρα, το σπίτι σου, το πατρικό σου, αυτό που σου έδωσε ο πατέρας σου, ο οποίος με τη σειρά του το πήρε από το δικό του πατέρα, ο οποίος το έχτισε τούβλο τούβλο δουλεύοντας με τις ώρες στα χωράφια, θα αγοραστεί από τους νέους κατοίκους της Ελλάδας σε τιμή ευκαιρίας!
Είπαμε, οι ισχυροί της γης θέλουν ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ. Δεν τους νοιάζει αν το iPhone που το πουλάει το μαγαζί στην Ερμού το αγόρασε Έλληνας, Πακιστανός, μαύρος, άσπρος, Χριστιανός, Μουσουλμάνος… κλπ…. τους νοιάζει απλά να το αγόρασε κάποιος.

Αυτές τις μέρες βγήκαν στη δημοσιότητα διάφορες «διαρροές» τύπου Wikileaks και Panama Papers, και πολλοί εκπλαγήκανε! Σοβαρά; Δεν τα ξέρατε αυτά;

Όταν στήνεσαι στην ουρά για να πάρεις μερικά Ευρώ από το ΑΤΜ, δεν ξέρεις ότι άλλοι έχουν δισεκατομμύρια.

Αν πάρουμε ως παράδειγμα τους Έλληνες πολιτικούς, οι περισσότεροι μπήκαν στη Βουλή με τρύπιες κάλτσες. Δεν είχαν ούτε χρήματα για καφέ…. Μερικά χρόνια αργότερα, είναι όλοι εκατομμυριούχοι. Που τα βρήκαν;; Από το μισθό του βουλευτή;;; Ας γελάσουμε.

Το θέμα είναι ότι όσα Wikileaks και να βγουν, όσα Papama papers και να διαρρεύσουν, αν εσύ δεν καταθέσεις φορολογική δήλωση, θα πληρώσεις πρόστιμο! Ας εσύ κρύψεις χρήματα από το κράτος, θα πληρώσεις πρόστιμο! Αν εσύ δεν κόψεις απόδειξη, θα πληρώσεις πρόστιμο.

Οι πλούσιοι και ισχυροί της γης θα κρύβουν τα χρήματα τους, θα φοροδιαφεύγουν, θα κλέβουν…. ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ!

4) Τα αγνά Ελληνικά προϊόντα και ο Ελληνικός τουρισμός, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να ανήκουν στους Έλληνες.
Θα μας τα πάρουν όλα. Η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι η παγκόσμια δύναμη αγνών προϊόντων. Γάλα, γιαούρτι, μέλι, κρασί, λάδι κλπ.… τα πιο αγνά προϊόντα που υπάρχουν στη γη.

Κυκλοφορείς σε χώρες του κόσμου και στα ράφια των σουπερ μάρκετ βλέπεις Greek Yogurt. Αλήθεια, τι κερδίσει η χώρα μας από αυτό; Θα σας πω εγώ… ΤΙΠΟΤΑ!

Η Ελλάδα θα μπορούσε επίσης να ήταν παγκόσμια δύναμη τουρισμού. Αλλά ανέκαθεν είχαμε πουλημένους πολιτικούς που αντί να επενδύσουν τα χρήματα από τα πακέτα Ντελόρ στον Ελληνικό τουρισμό, τα έκαναν μεζονέτες και εξοχικά. Άρα τώρα, θα έρθουν οι ξένοι και θα μας πάρουν τα πάντα.
Ο Ελληνικός Τουρισμός με σπόνσορα τους Τούρκους!

Παρακάτω είναι απόσπασμα από άρθρο του Olympia.gr
Πόσο σημαντικά είναι τελικά τα Panama Papers και τι δείχνουν για το σύστημα των offshore εταιριών σε φορολογικούς παραδείσους που δημιουργήθηκαν ως αποτέλεσμα της φιλελεύθερης πολιτικής για τη μετακίνηση κεφαλαίων;
– Δεν περιέχουν στοιχεία για τις ΗΠΑ κάτι που δείχνει πως είναι μάλλον αποσπασματικά, σταγόνα ενός ωκεανού πλούτου.
-Περιέχουν στοιχεία για συνολικά 21 με 32 τρις δολάρια ιδιωτικού πλούτου που διέφυγε την φορολόγηση.
Μια στιγμή όμως…. το παγκόσμιο χρέος αυτή τη στιγμή είναι περίπου 60 τρις!
Ναι, καλά καταλάβατε:
Τα Panama Papers περιέχουν στοιχεία για «κρυμμένο» πλούτο που αντιστοιχεί περίπου στο μισό χρέος όλων των χωρών του πλανήτη!
Ακόμη πιστεύεις πως η κρίση είναι μια ελληνική ιδιαιτερότητα και πως για αυτήν φταίνε οι μη ανταγωνιστικοί μισθοί και συντάξεις;
(Εγώ πιστεύω ότι «διέρρευσαν» για να χτυπήσουν τους ανυπάκουους ηγέτες. Πούτιν, Ασάντ. (ήδη ο Gunnlaugsson, ο Πρωθυπουργός Ισλανδίας παραιτήθηκε. Η Ισλανδία ήταν αυτή που πέταξε έξω το ΔΝΤ… θυμόσαστε;;)

Βάλανε και τον Μέσσι στη λίστα για να ασχοληθούμε όλοι με αυτό, αλλά το σχέδιο είναι να χτυπήσουν τους ηγέτες που πάνε κόντρα στο σύστημα…

Τίποτα στην ζωή δε γίνεται τυχαίο….όλα είναι βάση σχεδίου. Ακόμα και οι τρομοκρατικές επιθέσεις είναι βάση σχεδίου… μην το ξεχνάτε!

Άρα, όπως είπαμε: Οι πλούσιοι και ισχυροί της γης θα κρύβουν τα χρήματα τους, θα φοροδιαφεύγουν, θα κλέβουν…. ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ!
Όσες λίστες και να βγουν, τα φορολογικά μέτρα θα συνεχιστούν, ώσπου οι Έλληνες ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ!

‘Ηδη ο Τσίπρας ετοιμάζει νέα φορολογικά μέτρα… που θα πληρώσει και πάλι εμείς οι απλοί πολίτες.

Καλά ας τα δεχτούμε και αυτά… αφού δεν αντιδρούμε, καλά να πάθουμε! 

0 Σχόλια

Άφησε ένα σχόλιο

©2019 Eikonografies.com - Community & Media Όροι χρήσης | Cookies | Επικοινωνία | Design and Development by Studio el Greco

Αλλάξαμε όνομα και μεταφερθήκαμε.

 

Ελάτε στο el Romio ή απλά στο Ρωμηός

Στις Εικονογραφίες χρησιμοποιούμε cookie προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Μάθετε περισσότερα  OK!

©2016 Eikonografies.com - Community & Media

Αλλάξαμε όνομα και μεταφερθήκαμε.

 

Ελάτε στο el Romio ή απλά στο Ρωμηός

Στις Εικονογραφίες χρησιμοποιούμε cookie προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Μάθετε περισσότερα  OK!

©2016 Eikonografies.com - Community & Media

ή

Συνδεθείτε με τα στοιχεία σας

Ξεχάσατε τα στοιχεία σας;