Η έρευνα των αστυνομικών Αρχών του Ερντογάν στην πόλη Kağızman, στην επαρχία του Καρς της ανατολικής Τουρκίας, όπου ανήκει στον ποντιακό Ελληνισμό, έκρυβε μια μεγάλη έκπληξη.

Σε έφοδο στο σπίτι του Ιμάμη της πόλης, η οποία μάλιστα έχει γίνει γνωστή από τον Άγιο Γεώργιο τον Καρσλίδη, βρέθηκαν διάφορα βιβλία μεταξύ των οποίων και χριστιανικά Ευαγγέλια. Οι αστυνομικοί έμειναν άφωνοι. Στην επιφάνεια επανέρχεται «βροντερά» το ζήτημα των ελληνογενών κρυπτοχριστιανών, οι οποίοι, κατά τα φαινόμενα, βρίσκονται «κρυμμένοι» ακόμα και σε τζαμιά.

κρυπτοχριστιανοί

Στη σημερινή Τουρκία οι Έλληνες είναι 30.000.000 (Ίωνες, Πόντιοι, Βλάχοι) και ονομάζονται από τους Τούρκους ακόμα και σήμερα «ρωμηοί». Πολλοί Ιμάμηδες του Ισλάμ σε Πόντο και Κωνσταντινούπολη ήταν στην πραγματικότητα κρυφοί Ελληνορθόδοξοι χριστιανοί παπάδες και τελούσαν κρυφά τα μυστήρια της Ορθοδοξίας. Ο εν λόγω Ιμάμης οδηγήθηκε σε ανάκριση με την κατηγορία, μεταξύ άλλων, ότι πρόσκειται στον Φετουλάχ Γκιουλέν.

expresstime.gr

0 Σχόλια

Άφησε ένα σχόλιο

©2018 Eikonografies.com - Community & Media Όροι χρήσης | Cookies | Επικοινωνία | Design and Development by Studio el Greco

ή

Συνδεθείτε με τα στοιχεία σας

ή    

Ξεχάσατε τα στοιχεία σας;

ή

Create Account