6 ρωσικά μαχητικά πολλαπλών ρόλων τύπου Sukhoi SU-30 SM έτρεψαν σε άτακτο φυγή ισραηλινά μαχητικά τύπου McDonnell Douglas F-15 στα ανοιχτά των συριακών ακτών.

Ισραηλινά αεροσκάφη υπερίπτατο εδώ και μήνες στον εθνικό συριακό εναέριο χώρο και κυρίως προσέγγισαν την αεροναυτική βάση της Λατάκεια που πλέον είναι το επιχειρησιακό κέντρο των Ρώσων στη Συρία.Τα ισραηλινά αεροσκάφη αυτό που κάνουν είναι να έχουν σχέδιο πτήσης σύνθετο και πλησιάζουν την Λατάκεια για να φύγουν προς την θάλασσα.

Τη νύχτα όμως της 1ης προς 2α Οκτώβρη 2015 6 ρωσικά μαχητικά Sukhoi SU-30 SM απογειώθηκαν από την αεροπορική συριακή βάση της Hmimim προς την κατεύθυνση της Κύπρου πριν να δεσμευθούν σε θέση επίθεσης κατά 4 ισραηλινών μαχητικών F-15.

Έκπληκτοι από την μη αναμενόμενη κατάσταση και πιθανότατα μη προετοιμασμένοι για μια αερομαχία με ένα από τα καλύτερα ρωσικά μαχητικά πολλαπλών ρόλων οι ισραηλινοί πιλότοι γρήγορα άλλαξαν κατεύθυνση προς το Νότο πετώντας με πολύ μεγάλη ταχύτητα προς το Λίβανο.

Ο λιβανέζικος στρατός ανακοίνωσε επίσημα στις 2313 Z (τοπική ώρα) ότι 4 «εχθρικά αεροσκάφη» (ισραηλινά) παραβίασαν τον εναέριο χώρο του Λιβάνου.

Αυτή η εμπλοκή των ρωσικών και ισραηλινών μαχητικών έκανε τον ισραηλινό στρατό να εκτιμήσει ότι μια ενδεχόμενη αερομαχία μεταξύ των ισραηλινών F-15 και των ρωσικών Su-30 θα κατέληγε στην καταστροφή των 4 μαχητικών τους. Το Ισραήλ επίσης έντονα διαμαρτυρήθηκε στη Μόσχα για την εμπλοκή ενώ η Μόσχα ζήτησε εξηγήσεις για την παρουσία ισραηλινών μαχητικών στον εναέριο συριακό χώρο. Αυτό το θερμό επεισόδιο αποδεικνύει ότι ο εθνικός συριακός εναέριος χώρος είναι έκτοτε υπό την προστασία της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας κάτι που δικαιολογεί τη δυσφορία της Washington.

0 Σχόλια

Άφησε ένα σχόλιο

©2018 Eikonografies.com - Community & Media Όροι χρήσης | Cookies | Επικοινωνία | Design and Development by Studio el Greco

ή

Συνδεθείτε με τα στοιχεία σας

ή    

Ξεχάσατε τα στοιχεία σας;

ή

Create Account